De tuin en alles wat je nodig kan hebben

Een mooie, gezellige tuin: het lijkt zo gemakkelijk, maar stiekem vergt je tuin best wel een beetje moeite en aandacht. Toch is een mooie en gezellige tuin een zeer belangrijk onderdeel van je huis, en zorgt er voor een mooie relaxhoek in de lente en zomermaanden. In deze blog geven we tips voor een perfect ingerichte tuin, en alles wat je nodig kan hebben voor het prachtige aankomende zomer en lenteseizoen van 2023.

Schaf mooie tuinstoelen aan

Wat is een perfecte tuin, zonder een goede zithoek? Onmisbaar in een gezellige tuin zijn tuinstoelen, perfect voor het lezen van een boekje in de zon, of voor tijdens een barbeque met vrienden en familie. Tuinstoelen zijn er in alle soorten, maten en kleuren, waardoor de tuinstoelen perfect in jouw stijl passen. Tip: kies voor de juiste kussens, om zo het comfort te vergroten.

Tuinset met tafel

Een barbecue met vrienden in de zomermaanden, kan natuurlijk niet zonder een goede eet en zitplek. Een tuinset ronde tafel is daarom ook enorm belangrijk. Heb je een groot gezin of heb je vaak veel gasten over de vloer? Kies dan voor een iets grotere tafel, gecombineerd met meerdere stoelen. Zo zorg je ervoor dat er altijd genoeg plek is voor iedereen. Wil je je tuin extra gezellig maken? Kies dan voor de juiste buitenverlichting, om zo je tuinset om te toveren tot een gezellig zithoekje voor tot in de late zomer uurtjes. Extra tip: als je kiest voor een slimme buitenverlichting, met een ingestelde timer voor wanneer de lichtjes aan en uit gaan, ben je ook nog eens bewust bezig met je elektriciteitsverbruik!

Flora en Fauna

Houd je van dieren en wil je graag bijdragen aan het verhogen van de flora en fauna in je eigen tuin? Er zijn verschillende dingen die je kunt aanschaffen om hier aan bij te dragen. Denk bijvoorbeeld aan de aanschaf van een vlinderstruik, wat er voor zorgt dat de mooie vlinders naar je eigen tuin trekt. Een andere optie is het aanschaffen van een vogelhuisje of een bijenhotel. Het zorgt niet alleen voor een mooie uitziende tuin met veel flora en fauna, maar je helpt de dierenwereld ook een handje mee.

Investeer in mooie planten

Wat is een mooie tuin zonder het plaatsen van mooie planten en bloemen? Als beginnende tuinier is het soms lastig in te schatten hoe je planten bij moet houden en vooral wanneer je onderhoud moet plegen. Ook met gemakkelijke planten, varieert de zorg van deze planten per seizoen. Om het iets makkelijker te maken kun je gebruik maken van een plantenkalender, waarin je duidelijk opschrijft wanneer je wat moet doen. Je kunt deze kalender zelf maken of een bestaande kalender gebruiken als houvast. In de wintermaanden januari en februari heb je het vaak wat rustiger, terwijl de maanden erna weer wat drukker zijn omdat de planten dan goed beginnen te groeien. In de zomermaanden is het belangrijk de tuin zomerklaar te maken, en juist goed koel en vochtig te houden.