Een groen kantoor creëren

Gemiddeld starten mensen nadat ze de leeftijd van 20 hebben bereikt, met het zoeken van hun eerste vaste baan. De meeste werknemers besluiten om op locatie te gaan werken. Hoe dan ook, het komt steeds vaker voor dat mensen liever vanuit een andere locatie willen werken, zoals hun huis of een coworking ruimte. Vooral als je kijkt naar het werken vanuit huis, heb je een aantal dingen nodig om productief te kunnen zijn. Zo is een goede werkruimte erg belangrijk. In dit artikel gaan wij jou uitleggen hoe jij zo efficiënt mogelijk thuis kunt werken.

Werken in jouw eigen tuin

Sinds de Corona uitbraak is thuiswerken steeds populairder geworden. Men vindt het steeds fijner om vanuit huis te werken. De concentratie en productiviteit wordt namelijk verbeterd wanneer een persoon zich op zijn gemak voelt op zijn werkplek. Een ander voordeel van thuiswerken is dat de reistijd een stuk minder is en het ziektepercentage verlaagd wordt. Naast alle positieve punten van thuiswerken, zijn er ook zeker nadelen. Zo is er bijvoorbeeld minder balans tussen werk en privé, omdat mensen wonen en werken in dezelfde ruimte. Gelukkig zijn er manieren om toch een goede balans tussen deze twee te behouden. Zo zijn er veel mensen die een tuinhuis of kapschuur bouwen in hun thuis om als werkplek te gebruiken. Hierdoor houdt je een goede scheiding tussen je werk en privé leven.

Voordelen van je eigen plek hebben

Het hebben van een eigen blokhut of tuinhuis als kantoor heeft vele voordelen. Zo blijkt uit onderzoek dat jij je beter kan focussen wanneer jij je afsluit van de gebeurtenissen om je heen. Door je helemaal af te sluiten, beperk jij jezelf met eventuele afleidingen die jij kunt hebben door geluid en andere beweging in huis. Vooral wanneer je kinderen hebt, kan het soms lastig zijn om je af te sluiten van de ruimte om je heen. Wanneer jij je eigen plek hebt, kan jij je werkspullen allemaal naar jouw eigen voorkeur indelen en hoef je niet rekening te houden met andere spullen in huis. Ook kan een eigen plek jouw veiligheid en rust bieden, aangezien jij dan echt je eigen plekje hebt die alleen van jou is en waar alleen jij controle over hebt.
<h2

Zoals al eerder gezegd, zijn de leefomstandigheden erg belangrijk in het kantoor. Door meer zelfbewust je kantoor in te richten, vergroot jij de kans op betere werkresultaten. Veel mensen kiezen er ook voor om hun werkplek milieubewust in te richten. Een duurzame werkvloer kan je op verschillende manieren realiseren. Zo wordt het aangeraden om een koffiezetapparaat aan te schaffen. Het apparaat zelf is niet heel duurzaam, maar de handelingen ernaast wel. Zo kan je mokken gebruiken in plaats van plastic bekers, en broodbakjes in plaats van broodzakjes. Ook wordt het aangeraden om zo weinig mogelijk papier te gebruiken en meer digitale opties te proberen. Op deze manier ga je zelf-en milieubewust aan de slag. Ook zijn planten erg belangrijk in de ruimte. Uit onderzoek blijkt dat deze groene rakkers zorgen voor meer luchtvochtigheid en daardoor resulteren in een hogere productiviteit. Het voordeel van thuiswerken is natuurlijk ook dat je niet heen en weer hoeft te reizen en dus eventuele benzine kosten bespaard.