Een incassobureau inschakelen doe je in deze situaties

Of je nu de kredietscore van de klanten hebt gecontroleerd of niet, je kunt op een gegeven moment nog steeds te maken krijgen met onbetaalde schulden. In dit geval kun je veel tijd en moeite besteden om de klanten eraan te herinneren en om betaling te vragen. Het resultaat is echter niet bevredigend. Je klanten kunnen je herinneringen negeren. Of ze kunnen weigeren te betalen vanwege hun financiële toestand. Zelf de schuld incasseren kan erg frustrerend zijn. Daarom moet je een incassobureau inschakelen om deze kwestie af te handelen. Het incassobureau heeft veel ervaring en middelen om betalingen van debiteuren te innen. Hier zijn enkele situaties om een ​​incassobureau in te schakelen.

De schuld is achterstallig

Als de debiteur zijn rekeningen meer dan 30 dagen niet heeft betaald, wordt het tijd om contact op te nemen met een incassobureau. Mogelijk heb je de hoeveelheid tijd bepaald die in je contract met hen is vermeld. Hoe langer je wacht, hoe erger het voor je wordt. Het is omdat ze meer te late vergoedingen en rentekosten in rekening brengen bovenop wat ze je al verschuldigd zijn. Je moet je incassokosten berekenen wanneer de debiteuren de vordering niet op tijd betalen. In sommige gevallen kan de debiteur het verschuldigde bedrag terugbetalen, maar kan hij om verschillende redenen niet op tijd betalen. In dat geval kan het incassobureau contact opnemen met de debiteur en een aflossingsschema opstellen dat voor beide partijen werkt.

De schuldenaar weigert te betalen

Als een klant weigert zijn rekening te betalen na verschillende pogingen om betaling van hem te verkrijgen, kan het nodig zijn om juridische stappen tegen hem te ondernemen om te verkrijgen wat je rechtmatig toekomt. Het inhuren van een advocaat is echter duur en tijdrovend en zou de aandacht afleiden van andere aspecten van het runnen van je bedrijf. Een incassobureau kan alle juridische zaken afhandelen en ervoor zorgen dat je zonder extra tijd of kosten wordt betaald voor eventuele schulden. Incassobureaus hebben ervaring in het omgaan met dit soort situaties, dus als je niet zeker weet hoe je hiermee om moet gaan, kun je dit het beste aan hen overlaten in plaats van het risico te lopen de zaken nog erger te maken door rechtstreeks contact op te nemen met de debiteur.

Je kunt de debiteur mogelijk niet vinden

Als je geprobeerd hebt om telefonisch, per e-mail of per post contact op te nemen met de debiteur en geen enkele reactie van hen hebt gekregen, dan is het tijd om een ​​incassobureau in te schakelen. Het incassobureau zal alle beschikbare middelen gebruiken om ze te vinden. Ze zullen bijvoorbeeld contact opnemen met hun vrienden en familieleden (indien mogelijk), evenals met hun werkgever en andere bedrijven die mogelijk banden met hen hebben. Het incassobureau kan contact opnemen met nutsbedrijven of banken waar zij een rekening met geld op hebben staan. De incassobureau zal alles doen om deze ongrijpbare klant op te sporen. Je hoeft zich je geen zorgen te maken aangezien het incassobureau de debiteur vindt en namens je de betaling incasseert.