Power bi cursus

Excel leren gebruiken

Excel is een programma dat best wel een flinke “learning curve” heeft, ofwel het is best moeilijk om dit programma onder de knie te krijgen. Vooral wanneer je een beginner bent die nog nooit gewerkt heeft met een spreadsheet programma, kan dit programma overweldigend over komen. We raden dan ook aan om een Excel cursus te gaan volgen, zodat je het programma begrijpt, er mee om kunt gaan, en dat je er efficiënt mee kunt werken.
Om Excel te leren, kun je er natuurlijk voor kiezen om een Excel boek aan te schaffen die je alle ins en outs gaat leren. Deze manier van leren is alleen weggelegd voor de echte doorzetters die er geen problemen mee hebben om uren aan een stuk in een boek te lezen. Het nadeel is ook dat je het met de tekst moet doen die in het boek staat. Meestal komt er het op neer dat je de voorbeelden in het boek klakkeloos overneemt, maar of je daar nu iets van leert?

Excel cursus

Excel cursussen heb je in allerlei soorten en maten. Zo heb je cursussen voor beginners, voor gevorderden, in klassikale vorm, als webinar, of als individuele online cursus. Een zeer divers aanbod dus. Je kunt er ook voor kiezen om een cursus Office 365 te doen. Excel maakt namelijk deel uit van het Office pakket, en zo doe je ook tegelijk kennis op van de andere programma’s in het Office 365 pakket, zoals Word, PowerPoint, etc.

Wat leer je in een Excel cursus?

Kennismaken met Excel, voor de beginners, die nog nooit Excel, of een ander spreadsheet programma hebben gebruikt. Je leert de basis van Excel, er worden voorbeelden getoond vanuit de praktijk. Je maakt je eerste rekensom
Draaitabellen en Grafieken in Excel. Je leert hoe je de ingevoerde data kunt omzetten naar een grafiek.
• Formules en tabellen in Excel. Je leert je eerste formules te maken, en je leert hoe je tabellen maakt.
Cursussen voor gevorderden. Wanneer je echt een kei wilt worden in Excel is een cursus voor gevorderden aan te raden. Hier wordt diep ingegaan op alles wat je eerder in een basiscursus bent tegengekomen. Wanneer je zo een cursus voltooid kunnen collega’s op de werkvloer, die iets willen vragen over Excel, niet meer om je heen. Daarnaast heb je ook een Power Bi cursus.

Voorbeelden uit de praktijk

Excel is een programma met ontzettend veel mogelijkheden. Hieronder laat ik je een aantal voorbeelden zijn wat er zoal mogelijk is met Excel.

• Het opzetten van een voetbalpool.
• De boekhouding doen van een klein bedrijf
• Het maken van een dasboard
• Het berekenen van een hypotheek
• Het bijhouden van een cd-verzameling
• Heel simpel, Excel gebruiken als rekenmachine
• Het maken van een planning
• Excel gebruiken voor het maken van een huishoudboekje
• En nog veel meer.

Je ziet het, er is ontzettend veel mogelijk met Excel, maar je moet er wel iets voor doen, namelijk het leren werken met Excel. Maak Excel jezelf eigen, en je zult niet meer zonder kunnen!
Excel cursussen worden door het hele land aangeboden. Of je nu een Excel cursus wilt doen in Amsterdam, of in Maastricht, het is allemaal mogelijk.