Tips voor het inrichten van je kantoor

Heb je net een nieuw kantoor en wil je alles gaan inrichten? Of wil je je huidige kantoor opnieuw inrichten? Dan is het makkelijk om overspoeld te raken door de vele mogelijkheden die er zijn. Tegenwoordig heb je veel soorten interieurstijlen en van elk meubelstuk heb je oneindig veel opties, materialen en kleuren. Waarschijnlijk heb je vast al nagedacht over de bureaus en de bureaustoelen, maar er zijn nog veel meer meubelstukken en accessoires waarmee jij je kantoor kunt inrichten. Denk bijvoorbeeld aan bartafels en barkrukken voor in de kantine ruimte. Lees verder voor tips voor het inrichten van jouw kantoor.

Ronde eettafels

Ronde eettafels zijn niet alleen leuk voor in huis, maar ze zijn ook zeer geschikt voor op kantoor. Met name voor vergaderingen met een klein gezelschap is een ronde vergadertafel ideaal. Zo kan iedereen elkaar goed aankijken en heb je niet één iemand aan het hoofd van de tafel zitten. Dit creëert een open sfeer waarbij alle deelnemers van de vergadering gelijk zijn. Dit zorgt ervoor dat mensen vaak zeggen wat ze echt willen zeggen. Ronde tafels zijn verder natuurlijk ook geschikt in bijvoorbeeld een wacht- of ontvangstruimte. Naast dat een ronde tafel heel mooi staat, nemen ze ook veel minder ruimte in beslag dan rechthoekige tafels.

Bartafel en -krukken

Tegenwoordig zijn bartafels niet meer weg te denken uit de moderne kantine. Een bartafel nodigt collega’s uit om eraan te lunchen. Maar het is ook ideaal voor besprekingen met collega’s in een minder formele setting. Vandaar dat deze multifunctionele bartafels steeds meer te zien zijn op kantoren. Door bijvoorbeeld te variëren met verschillende kleuren en soorten barkrukken kun je het wat speelser maken. Bartafels en barkrukken nemen weinig plek in beslag. Ideaal dus voor kleinere ruimtes. Vergeet niet om aan de hoogte en diepte van de barkruk te denken in verhouding tot de bar. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat je de krukken onder de tafel kunt schuiven als ze niet in gebruik zijn.

Living wall

Je ziet het steeds vaker bij kantoren: een living wall. In het Nederlands wordt het ook wel een groene muur genoemd en is het ook bekend als plantenwand of verticale tuin. Met een living wall kan je een enorme boost geven aan de ruimte. Met een groene muur creëer je een groene oase zonder dat je er kostbare ruimte voor moet opgeven. Naast dat de planten en bloemen van de living wall voor meer zuurstof zorgen, draagt het ook bij aan het welzijn van de medewerkers op kantoor. Ze ervaren minder stress en ervaren zich over het algemeen prettiger in de ruimte van de living wall. In grote ruimtes zorgt het ook voor een betere akoestiek, omdat de geluidsgolven worden gebroken en er geen weerkaatsing van geluid is. Dit zorgt voor minder echo.

Je kunt alle kanten op gaan met een living wall. Je kunt een enorme wand, een klein stukje, een plafond of zuilen doen. Tegenwoordig zijn living walls voorzien van een geïntegreerd irritatie systeem wat kan worden aangesloten op een watertoevoer. Je hoeft dus niet na te denken over wanneer je de planten water moet geven. Meestal wordt een living wall op maat gemaakt, maar er bestaan ook modulaire systemen die eenvoudig op kantoor geïnstalleerd kunnen worden.