FietsenPlaats.nl reviews bij kopen van een fiets

Fietsenplaats.nl

Drenthe, een provincie welhaast gemaakt voor de fiets van
Fietsenplaats.nl

Als u het idee heeft dat Drenthe een rustige provincie is, dan kan u wel eens gelijk hebben, want het is het minst bevolkte deel van Nederland. Nu is rustig erg relatief want er gebeurt natuurlijk genoeg in deze provincie van hunebedden, turfgronden en de Hondsrug. Het is ook de thuishaven van één van de luidruchtigste evenementen van Nederland, de TT motorraces van Assen.
Drenthe is naast dit alles echter bijzonder mooi, en zoals in de titel vermeld, uitermate geschikt voor vooral de toeristische fietser. In deze niet al te grote provincie bevinden zich maar een viertal steden van enige grootte: Assen (hoofdstad), Emmen, Hoogeveen en Meppel. Drenthe kent ook één van de meest beruchte plaatsen in onze geschiedenis, het voormalige interneringskamp Westerbork en tevens de verwijzing naar verre historie met zijn hunebedden.
Dit alles maakt Drenthe een uitgelezen plek om te ontdekken met de fiets, natuurlijk aangeschaft via www.fietsenplaats.nl.

 

FietsenPlaats.nl ervaringen, reviews en beoordelingen

 

Een dagje uit op de fiets

Net als alle andere provincies in Nederland kent Drenthe een uitgelezen patroon van knooppuntenfietsroutes. Dit geweldige systeem maakt het voor elke toeristische fietser een genot om eenvoudig en duidelijk te genieten van de mooiste, de rustigste en de interessantste plekjes binnen een bepaald gebied.
Drenthe heeft zelfs drie Nationale parken: Dwingelerveld in nat heidegebied; Drents-Friese Wold, een aaneengesloten bosgebied; en de Drentsche Aa, langs een 28 kilometer lange beek met 21 dorpen en gehuchten en de grootste schaapskooi van Drenthe.

Hoewel het sowieso een genot is om in dit wonderschone gebied rond te pedaleren, als je echt wilt genieten van wat er geboden wordt, dan neem je daar rustig de tijd voor. Met 2100 kilometer fietspad is Drenthe uitermate goed voorzien en ze krijgen dan ook het hoogste cijfer op het gebied van fietsrecreatie, een 8,4.

De ideale fiets van Fietsenplaats voor Drenthe

Het zal niemand verbazen dat menig Drentenaar waarschijnlijk twee fietsen bezit: eentje voor het korte verkeer in stad en dorp, voor het schoolgaan, de boodschappen en de sportclub; en daarnaast kan het bijna niet anders of ze hebben ook een recreatieve fiets om op hun vrije dagen te genieten van wat hun mooie provincie allemaal te bieden heeft.
Voor het eerste zijn de transportfietsen van Fietsenplaats waarschijnlijk de beste keuze. Je hebt het dan over de Spirit Strong, de Spirit Transporter en de Spirit Cargo series.
Voor je vrije tijd kun je kiezen uit bijvoorbeeld de Spirit Regular 7-speed serie of misschien zelfs een elektrische fiets.

Een paar van de mooiste fietsroutes in Drenthe

We hebben voor u er drie uitgekozen, een korte, middellange en lange route.
• De verdwenen Eenhoorn
Deze slechts 11 kilometer lange route is ideaal om samen met de kinderen te doen. Het gaat hier niet alleen om het fietsen, maar onderweg is er van alles te doen en te bezichtigen, waarbij het sterrenbeeld De Eenhoorn centraal staat. De startplaats van deze fietsroute ligt in het plaatsje Spier, enige kilometers boven Hoogeveen.
• De Echtenerroute
Deze fietsroute van 36 kilometer ligt iets ten westen van Hoogeveen met een afwisseling van heide, bos en stuifzanden als onderdeel van de boswachterij Ruinen. Heel kenmerkend voor dit gebied is het relatieve grote hoogteverschil, waardoor het de naam ‘Klein Zwitserland’ gekregen heeft. Dat maakt deze route wel wat uitdagender, maar ook des te mooier.
• Boom en Beekdal route
Ten noordwesten van Assen ligt een route die wat meer vraagt van de gemiddelde recreatieve fietser. Je fietst langs dorpen als Roden en Norg, terwijl naast de hunebedden ook het Nationaal Gevangenismuseum in Veenhuizen op je route ligt.
Met het start- en eindpunt in datzelfde Veenhuizen ben je 56 kilometer zoet en kun je ook nog iets leren over de bijzondere geschiedenis van dit gebied.

Dit zijn maar 3 van de ruim 35 uitgezette fietsroutes in de provincie Drenthe, waarbij het natuurlijk ook mogelijk is er gewoon zelf op uit te trekken.

Over Fietsenplaats.nl

https://fietsenplaats.nl is een fietswebshop die inspeelt op twee belangrijke aspecten van de Nederlandse aard: de behoefte aan een goede fiets en de wens er niet te veel voor hoeven te betalen.
Die behoefte aan een goede fiets is geen raadsel voor een land waar er meer fietsen dan inwoners zijn en waar er 37000 km aan fietspad ligt. Daarnaast zijn de afstanden naar mogelijke doelen meestal van dien aard dat ze gemakkelijk met een fiets te overbruggen zijn.
Hoewel we het niet graag toegeven, is de gemiddelde Nederlander van zuinige aard en dat betekent dat hij goed nadenkt voordat hij of zij zijn of haar geld ergens aan uitgeeft. Als er dus een winkel fietsen tegen uiterst scherpe prijzen aanbiedt, dan maken we daar graag gebruik van

https://fietsenplaats.nl maakt gebruikt van de online mogelijkheid om aan beide aspecten te voldoen. Dat heeft twee redenen:
• Eigen merk fietsen: Spirit
Het assortiment van Fietsenplaats bestaat voor bijna 100% uit fietsen van het merk Spirit. Dit is een fiets die we zelf in ontwikkeling hebben. Hierdoor zijn de productielijnen een stuk korter dan andere merken en kunnen we dus onze fietsen tegen uitermate scherpe prijzen aanbieden.
• Online fietswebshop
Omdat we een online fietswebshop zijn, hebben we minder overheadkosten dan een echte fysieke winkel en dat heeft dan ook weer effect op de prijzen.

Hoe het werkt

Een fiets kopen bij Fietsenplaats.nl is een uiterst eenvoudige zaak. Je bezoekt de website en bladert op je gemak door het overzichtelijk aangegeven assortiment. Als je nog niet precies weet wat je wilt, kijk je gewoon rond; als je echter wel precies weet wat je wilt, ga je gelijk naar de juiste categorie, tikt de diverse specificaties aan en dan kom je vanzelf uit bij de fiets die Fietsenplaats voor jou heeft.
Vervolgens klik je de fiets in de winkelmand, rekent af met een van de veilige betaalmethoden, vult je bezorgadres in en onder normale omstandigheden heb je de fiets de volgende dag al in huis.
Naast garantie mag je de fiets retourneren als je niet tevreden bent.

Kleine lettertjes

https://fietsenplaats.nl kent geen kleine lettertjes, maar een duidelijk overzicht van alles wat van belang is voor een verantwoorde aankoop van een nieuwe fiets. Wij raden dan ook aan deze informatie rustig door te lezen, en uzelf op de hoogte te brengen van alles wat te maken heeft met de aanschaf van een fiets op https://fietsenplaats.nl Bekijk ook gerust onze fietsenplaats ervaringen.

City-bikes ervaringen, reviews en beoordelingen

City-Bikes.nl: de weg naar een tevreden klant

Als je iets wilt kopen, dan zijn er een paar aspecten waar je rekening mee dient te houden en dat geldt ook voor het geval je aan een nieuwe fiets toe bent. Omdat online shoppen met de dag populairder wordt, nemen we in dit artikel een van de snelst groeiende fietswebshops onder de loep: City-Bikes.nl ( in nauwe samenwerking met Fietsenplaats.nl).

Maar welke aspecten zijn dan zo belangrijk, niet alleen bij een webwinkel, maar in principe voor elke winkel?
Product
Kwaliteit
Prijs
Klantenservice

Elke winkel begint echter bij wat ze te verkopen hebben, wat hebben ze te bieden, want dat is tenslotte de reden waarom we bij deze of gene winkel gaan shoppen. Zoals vermeld is dat voor City-Bikes.nl de fiets, één van de meest, zo niet het meest populaire, vervoersmiddel in Nederland. We hebben er tenslotte gemiddeld meer dan 1 voor elk persoon in ons landje en dat zijn een hoop rijwielen.
De kern van elk product ligt bij de kwaliteit en de prijs die je er voor moet betalen.
Net zo belangrijk echter is de weg die begint bij het binnenstappen van de winkel of eigenlijk nog eerder: het moment dat je besluit een fiets te gaan kopen en daarvoor City-Bikes.nl hebt uitgekozen.
Overigens eindigt die weg niet op het moment dat je betaald hebt en de eerste meters op je nieuw aangeschafte fiets maakt. Eigenlijk blijft die weg doorlopen in de vorm van elke vorm van nazorg die mogelijk is.

 

city bikes ervaringen

Klantenservice, wat houdt dat eigenlijk in?

Klantenservice is een afdeling van een onderneming die zich richt op het verhelpen en beantwoorden van respectievelijk problemen en vragen die gebruikers van het product die betreffende onderneming aanbiedt hebben. ( Ensie.nl )
Klantenservice of klantendienst kan naar twee zaken verwijzen: een bedrijfsproces en een afdeling van een organisatie. In beide gevallen gaat het om het onderhouden van een relatie met de klant, maar klantenservice als bedrijfsproces is iets wat elke medewerker aangaat die contact kan hebben met potentiële klanten, terwijl een afdeling klantenservice alleen de medewerkers omvat die zich voornamelijk op dit contact richten. (Wikipedia)

Dit zijn maar twee van de op Google verwijzingen naar een definitie van klantenservice. Omdat het hier echter gaat om de persoonlijke ervaringen van een klant, en ik neem mezelf dan maar even als voorbeeld, zie ik het op de volgende manier:

Klantenservice is elke dienst die door een winkel wordt aangeboden in het gehele proces van de winkel binnenkomen, rondkijken, informatie opvragen, uitproberen, een keuze maken, afrekenen, afmonteren en meenemen of bezorging van de fiets en elke vorm van nazorg die er gegeven kan worden.
Hoe dat met de aankoop van een fiets op City-Bikes.nl gaat, proberen we je in de rest van dit artikel duidelijk te maken.

We stappen de winkel binnen
Omdat City-Bikes.nl een fietswebshop is, doen we dat binnenstappen virtueel op de startpagina van de website. Ter volledigheid dient aangegeven te worden dat er 2 tastbare winkels zijn te bezoeken, één in Rotterdam ( City-Bikes) en een vestiging in Zaandam (Fietsenplaats).
De homepage is prettig van aangezicht en voorziet op het eerste gezicht in alle informatie nodig voor de bezoeker. Het nodigt uit!

Rondkijken
Alle voorradige fietsen zijn overzichtelijk onderverdeeld in categorieën, dubbel zelfs, drievoudig zelfs, zodat het niet moeilijk is op je gemak vanuit je luie stoel door het assortiment te bladeren. Omdat je waarschijnlijk al weet wat voor fiets je wilt hebben, kun je gelijk naar de betreffende categorie en daar het specifieke aanbod bekijken.

Informatie opvragen
Wat opvalt is dat er vrijwel meteen iemand via directe chat klaarstaat om uw vragen te beantwoorden. Tevens is een telefoonnummer prominent bovenaan de homepage van City-Bikes.nl zichtbaar en is er voor allerlei andere zaken ook een email beschikbaar.
Naast het direct opvragen van informatie ziet u onderaan elke pagina een opsomming van categorieën waarover u op de site zelf het een en ander kan lezen.

Uitproberen
Hierbij stuiten we op een klein probleem, want het is niet direct mogelijk fietsen uit te proberen, tenzij u naar een van de fysieke winkels gaat en uw gewilde fiets ook daadwerkelijk voorradig is. Wat wel mogelijk is, is uw aankoop na thuisbezorging te testen met de optie achteraf te betalen. Zelfs als u al betaald heeft, kunt u de fiets onder bepaalde voorwaarden meteen, binnen 2 weken of 100 dagen retourneren. Het is wat extra werk, maar er is dus een soort van uitprobeeroptie.

Een keuze maken
Aan de hand van te maken specificaties kan men steeds dichter bij de fiets komen, die zo goed mogelijk aan al uw eisen voldoet. Met de keuze voor type, wielmaat, kleur, versnellingen, remmen en andere onderdelen wordt het de klant heel gemakkelijk gemaakt tot een uiteindelijke keuze te komen.

Afrekenen
Online betaling wordt steeds gemakkelijker en ook veiliger. City-Bikes maakt hierbij gebruik van de bekendste methoden, zoals iDeal, creditcard, pin of contant in de winkels zelf, PayPal en overboekingen. Het is, zoals eerder vermeld, ook mogelijk via Afterpay achteraf te betalen.

Meenemen, bezorgen en afmonteren van de fiets
Indien men een fiets meeneemt van de fietsenwinkel in Rotterdam of Zaandam, krijgt men deze uiteraard afgemonteerd mee. Bij thuisbezorging streeft City-Bikes.nl de fiets mogelijk binnen 1 dag te bezorgen, hoewel dat soms natuurlijk niet altijd mogelijk is. Over het algemeen wordt dan verwacht dat u zelf de laatste onderdelen (o.a. stuur, pedalen) zelf afmonteert.

Klantenservice van City-Bikes.nl

Tenslotte is er het onderdeel, dat heel vaak gezien wordt als DE vorm van klantenservice: elke te geven vorm van nazorg.
In principe gaat het hierom bij wat City-Bikes.nl of Fietsenplaats.nl te bieden hebben indien er iets mis gaat. We hebben al kort aangegeven dat er opties tot retour mogelijk zijn, maar bij defecten of andere problemen met de fiets is het mogelijk uw rijwiel voor reparatie op te sturen. Dit heeft echter een paar nadelen: het is een hele operatie een fiets op te sturen en u bent uw rijwiel een poosje kwijt.
Het voordeel is dat er tenminste een mogelijkheid tot reparatie wordt aangeboden, binnen het kader van de garantievoorwaarden en dat u van City-Bikes.nl mag verwachten dat dit snel, efficiënt en afdoende wordt afgehandeld.

Voor product, kwaliteit en prijs kunnen we in principe overal terecht bij de aankoop van een fiets, maar vaak wordt een winkel, dus ook een online webshop beoordeeld naar de kwaliteit van de klantenservice die geboden wordt!

 

Meer informatie: Bekijk gerust deze mooie uitlegvideo