City-bikes ervaringen, reviews en beoordelingen

City-Bikes.nl: de weg naar een tevreden klant

Als je iets wilt kopen, dan zijn er een paar aspecten waar je rekening mee dient te houden en dat geldt ook voor het geval je aan een nieuwe fiets toe bent. Omdat online shoppen met de dag populairder wordt, nemen we in dit artikel een van de snelst groeiende fietswebshops onder de loep: City-Bikes.nl ( in nauwe samenwerking met Fietsenplaats.nl).

Maar welke aspecten zijn dan zo belangrijk, niet alleen bij een webwinkel, maar in principe voor elke winkel?
Product
Kwaliteit
Prijs
Klantenservice

Elke winkel begint echter bij wat ze te verkopen hebben, wat hebben ze te bieden, want dat is tenslotte de reden waarom we bij deze of gene winkel gaan shoppen. Zoals vermeld is dat voor City-Bikes.nl de fiets, één van de meest, zo niet het meest populaire, vervoersmiddel in Nederland. We hebben er tenslotte gemiddeld meer dan 1 voor elk persoon in ons landje en dat zijn een hoop rijwielen.
De kern van elk product ligt bij de kwaliteit en de prijs die je er voor moet betalen.
Net zo belangrijk echter is de weg die begint bij het binnenstappen van de winkel of eigenlijk nog eerder: het moment dat je besluit een fiets te gaan kopen en daarvoor City-Bikes.nl hebt uitgekozen.
Overigens eindigt die weg niet op het moment dat je betaald hebt en de eerste meters op je nieuw aangeschafte fiets maakt. Eigenlijk blijft die weg doorlopen in de vorm van elke vorm van nazorg die mogelijk is.

 

city bikes ervaringen

Klantenservice, wat houdt dat eigenlijk in?

Klantenservice is een afdeling van een onderneming die zich richt op het verhelpen en beantwoorden van respectievelijk problemen en vragen die gebruikers van het product die betreffende onderneming aanbiedt hebben. ( Ensie.nl )
Klantenservice of klantendienst kan naar twee zaken verwijzen: een bedrijfsproces en een afdeling van een organisatie. In beide gevallen gaat het om het onderhouden van een relatie met de klant, maar klantenservice als bedrijfsproces is iets wat elke medewerker aangaat die contact kan hebben met potentiële klanten, terwijl een afdeling klantenservice alleen de medewerkers omvat die zich voornamelijk op dit contact richten. (Wikipedia)

Dit zijn maar twee van de op Google verwijzingen naar een definitie van klantenservice. Omdat het hier echter gaat om de persoonlijke ervaringen van een klant, en ik neem mezelf dan maar even als voorbeeld, zie ik het op de volgende manier:

Klantenservice is elke dienst die door een winkel wordt aangeboden in het gehele proces van de winkel binnenkomen, rondkijken, informatie opvragen, uitproberen, een keuze maken, afrekenen, afmonteren en meenemen of bezorging van de fiets en elke vorm van nazorg die er gegeven kan worden.
Hoe dat met de aankoop van een fiets op City-Bikes.nl gaat, proberen we je in de rest van dit artikel duidelijk te maken.

We stappen de winkel binnen
Omdat City-Bikes.nl een fietswebshop is, doen we dat binnenstappen virtueel op de startpagina van de website. Ter volledigheid dient aangegeven te worden dat er 2 tastbare winkels zijn te bezoeken, één in Rotterdam ( City-Bikes) en een vestiging in Zaandam (Fietsenplaats).
De homepage is prettig van aangezicht en voorziet op het eerste gezicht in alle informatie nodig voor de bezoeker. Het nodigt uit!

Rondkijken
Alle voorradige fietsen zijn overzichtelijk onderverdeeld in categorieën, dubbel zelfs, drievoudig zelfs, zodat het niet moeilijk is op je gemak vanuit je luie stoel door het assortiment te bladeren. Omdat je waarschijnlijk al weet wat voor fiets je wilt hebben, kun je gelijk naar de betreffende categorie en daar het specifieke aanbod bekijken.

Informatie opvragen
Wat opvalt is dat er vrijwel meteen iemand via directe chat klaarstaat om uw vragen te beantwoorden. Tevens is een telefoonnummer prominent bovenaan de homepage van City-Bikes.nl zichtbaar en is er voor allerlei andere zaken ook een email beschikbaar.
Naast het direct opvragen van informatie ziet u onderaan elke pagina een opsomming van categorieën waarover u op de site zelf het een en ander kan lezen.

Uitproberen
Hierbij stuiten we op een klein probleem, want het is niet direct mogelijk fietsen uit te proberen, tenzij u naar een van de fysieke winkels gaat en uw gewilde fiets ook daadwerkelijk voorradig is. Wat wel mogelijk is, is uw aankoop na thuisbezorging te testen met de optie achteraf te betalen. Zelfs als u al betaald heeft, kunt u de fiets onder bepaalde voorwaarden meteen, binnen 2 weken of 100 dagen retourneren. Het is wat extra werk, maar er is dus een soort van uitprobeeroptie.

Een keuze maken
Aan de hand van te maken specificaties kan men steeds dichter bij de fiets komen, die zo goed mogelijk aan al uw eisen voldoet. Met de keuze voor type, wielmaat, kleur, versnellingen, remmen en andere onderdelen wordt het de klant heel gemakkelijk gemaakt tot een uiteindelijke keuze te komen.

Afrekenen
Online betaling wordt steeds gemakkelijker en ook veiliger. City-Bikes maakt hierbij gebruik van de bekendste methoden, zoals iDeal, creditcard, pin of contant in de winkels zelf, PayPal en overboekingen. Het is, zoals eerder vermeld, ook mogelijk via Afterpay achteraf te betalen.

Meenemen, bezorgen en afmonteren van de fiets
Indien men een fiets meeneemt van de fietsenwinkel in Rotterdam of Zaandam, krijgt men deze uiteraard afgemonteerd mee. Bij thuisbezorging streeft City-Bikes.nl de fiets mogelijk binnen 1 dag te bezorgen, hoewel dat soms natuurlijk niet altijd mogelijk is. Over het algemeen wordt dan verwacht dat u zelf de laatste onderdelen (o.a. stuur, pedalen) zelf afmonteert.

Klantenservice van City-Bikes.nl

Tenslotte is er het onderdeel, dat heel vaak gezien wordt als DE vorm van klantenservice: elke te geven vorm van nazorg.
In principe gaat het hierom bij wat City-Bikes.nl of Fietsenplaats.nl te bieden hebben indien er iets mis gaat. We hebben al kort aangegeven dat er opties tot retour mogelijk zijn, maar bij defecten of andere problemen met de fiets is het mogelijk uw rijwiel voor reparatie op te sturen. Dit heeft echter een paar nadelen: het is een hele operatie een fiets op te sturen en u bent uw rijwiel een poosje kwijt.
Het voordeel is dat er tenminste een mogelijkheid tot reparatie wordt aangeboden, binnen het kader van de garantievoorwaarden en dat u van City-Bikes.nl mag verwachten dat dit snel, efficiënt en afdoende wordt afgehandeld.

Voor product, kwaliteit en prijs kunnen we in principe overal terecht bij de aankoop van een fiets, maar vaak wordt een winkel, dus ook een online webshop beoordeeld naar de kwaliteit van de klantenservice die geboden wordt!

 

Meer informatie: Bekijk gerust deze mooie uitlegvideo

Contactgegevens

City-Bikes.nl
info@city-bikes.nl
010-7171866
Admiraal de Ruyterweg 24A , 3031 AC Rotterdam
Bezoek website