FietsenPlaats.nl reviews bij kopen van een fiets

Fietsenplaats.nl

Drenthe, een provincie welhaast gemaakt voor de fiets van
Fietsenplaats.nl

Als u het idee heeft dat Drenthe een rustige provincie is, dan kan u wel eens gelijk hebben, want het is het minst bevolkte deel van Nederland. Nu is rustig erg relatief want er gebeurt natuurlijk genoeg in deze provincie van hunebedden, turfgronden en de Hondsrug. Het is ook de thuishaven van één van de luidruchtigste evenementen van Nederland, de TT motorraces van Assen.
Drenthe is naast dit alles echter bijzonder mooi, en zoals in de titel vermeld, uitermate geschikt voor vooral de toeristische fietser. In deze niet al te grote provincie bevinden zich maar een viertal steden van enige grootte: Assen (hoofdstad), Emmen, Hoogeveen en Meppel. Drenthe kent ook één van de meest beruchte plaatsen in onze geschiedenis, het voormalige interneringskamp Westerbork en tevens de verwijzing naar verre historie met zijn hunebedden.
Dit alles maakt Drenthe een uitgelezen plek om te ontdekken met de fiets, natuurlijk aangeschaft via www.fietsenplaats.nl.

 

FietsenPlaats.nl ervaringen, reviews en beoordelingen

 

Een dagje uit op de fiets

Net als alle andere provincies in Nederland kent Drenthe een uitgelezen patroon van knooppuntenfietsroutes. Dit geweldige systeem maakt het voor elke toeristische fietser een genot om eenvoudig en duidelijk te genieten van de mooiste, de rustigste en de interessantste plekjes binnen een bepaald gebied.
Drenthe heeft zelfs drie Nationale parken: Dwingelerveld in nat heidegebied; Drents-Friese Wold, een aaneengesloten bosgebied; en de Drentsche Aa, langs een 28 kilometer lange beek met 21 dorpen en gehuchten en de grootste schaapskooi van Drenthe.

Hoewel het sowieso een genot is om in dit wonderschone gebied rond te pedaleren, als je echt wilt genieten van wat er geboden wordt, dan neem je daar rustig de tijd voor. Met 2100 kilometer fietspad is Drenthe uitermate goed voorzien en ze krijgen dan ook het hoogste cijfer op het gebied van fietsrecreatie, een 8,4.

De ideale fiets van Fietsenplaats voor Drenthe

Het zal niemand verbazen dat menig Drentenaar waarschijnlijk twee fietsen bezit: eentje voor het korte verkeer in stad en dorp, voor het schoolgaan, de boodschappen en de sportclub; en daarnaast kan het bijna niet anders of ze hebben ook een recreatieve fiets om op hun vrije dagen te genieten van wat hun mooie provincie allemaal te bieden heeft.
Voor het eerste zijn de transportfietsen van Fietsenplaats waarschijnlijk de beste keuze. Je hebt het dan over de Spirit Strong, de Spirit Transporter en de Spirit Cargo series.
Voor je vrije tijd kun je kiezen uit bijvoorbeeld de Spirit Regular 7-speed serie of misschien zelfs een elektrische fiets.

Een paar van de mooiste fietsroutes in Drenthe

We hebben voor u er drie uitgekozen, een korte, middellange en lange route.
• De verdwenen Eenhoorn
Deze slechts 11 kilometer lange route is ideaal om samen met de kinderen te doen. Het gaat hier niet alleen om het fietsen, maar onderweg is er van alles te doen en te bezichtigen, waarbij het sterrenbeeld De Eenhoorn centraal staat. De startplaats van deze fietsroute ligt in het plaatsje Spier, enige kilometers boven Hoogeveen.
• De Echtenerroute
Deze fietsroute van 36 kilometer ligt iets ten westen van Hoogeveen met een afwisseling van heide, bos en stuifzanden als onderdeel van de boswachterij Ruinen. Heel kenmerkend voor dit gebied is het relatieve grote hoogteverschil, waardoor het de naam ‘Klein Zwitserland’ gekregen heeft. Dat maakt deze route wel wat uitdagender, maar ook des te mooier.
• Boom en Beekdal route
Ten noordwesten van Assen ligt een route die wat meer vraagt van de gemiddelde recreatieve fietser. Je fietst langs dorpen als Roden en Norg, terwijl naast de hunebedden ook het Nationaal Gevangenismuseum in Veenhuizen op je route ligt.
Met het start- en eindpunt in datzelfde Veenhuizen ben je 56 kilometer zoet en kun je ook nog iets leren over de bijzondere geschiedenis van dit gebied.

Dit zijn maar 3 van de ruim 35 uitgezette fietsroutes in de provincie Drenthe, waarbij het natuurlijk ook mogelijk is er gewoon zelf op uit te trekken.

Over Fietsenplaats.nl

https://fietsenplaats.nl is een fietswebshop die inspeelt op twee belangrijke aspecten van de Nederlandse aard: de behoefte aan een goede fiets en de wens er niet te veel voor hoeven te betalen.
Die behoefte aan een goede fiets is geen raadsel voor een land waar er meer fietsen dan inwoners zijn en waar er 37000 km aan fietspad ligt. Daarnaast zijn de afstanden naar mogelijke doelen meestal van dien aard dat ze gemakkelijk met een fiets te overbruggen zijn.
Hoewel we het niet graag toegeven, is de gemiddelde Nederlander van zuinige aard en dat betekent dat hij goed nadenkt voordat hij of zij zijn of haar geld ergens aan uitgeeft. Als er dus een winkel fietsen tegen uiterst scherpe prijzen aanbiedt, dan maken we daar graag gebruik van

https://fietsenplaats.nl maakt gebruikt van de online mogelijkheid om aan beide aspecten te voldoen. Dat heeft twee redenen:
• Eigen merk fietsen: Spirit
Het assortiment van Fietsenplaats bestaat voor bijna 100% uit fietsen van het merk Spirit. Dit is een fiets die we zelf in ontwikkeling hebben. Hierdoor zijn de productielijnen een stuk korter dan andere merken en kunnen we dus onze fietsen tegen uitermate scherpe prijzen aanbieden.
• Online fietswebshop
Omdat we een online fietswebshop zijn, hebben we minder overheadkosten dan een echte fysieke winkel en dat heeft dan ook weer effect op de prijzen.

Hoe het werkt

Een fiets kopen bij Fietsenplaats.nl is een uiterst eenvoudige zaak. Je bezoekt de website en bladert op je gemak door het overzichtelijk aangegeven assortiment. Als je nog niet precies weet wat je wilt, kijk je gewoon rond; als je echter wel precies weet wat je wilt, ga je gelijk naar de juiste categorie, tikt de diverse specificaties aan en dan kom je vanzelf uit bij de fiets die Fietsenplaats voor jou heeft.
Vervolgens klik je de fiets in de winkelmand, rekent af met een van de veilige betaalmethoden, vult je bezorgadres in en onder normale omstandigheden heb je de fiets de volgende dag al in huis.
Naast garantie mag je de fiets retourneren als je niet tevreden bent.

Kleine lettertjes

https://fietsenplaats.nl kent geen kleine lettertjes, maar een duidelijk overzicht van alles wat van belang is voor een verantwoorde aankoop van een nieuwe fiets. Wij raden dan ook aan deze informatie rustig door te lezen, en uzelf op de hoogte te brengen van alles wat te maken heeft met de aanschaf van een fiets op https://fietsenplaats.nl Bekijk ook gerust onze fietsenplaats ervaringen.

Contactgegevens

FietsenPlaats.nl
info@fietsenplaats.nl
010-7171866
Admiraal de Ruyterweg 24A, 3031 AC Rotterdam
Bezoek website